Voorjaarscompetitie

Het is eindelijk zover: de indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie is bekend. 5 teams gaan vanaf april de baan op en strijden om het kampioenschap.  Vanaf woensdag 1 maart is de indeling te bekijken. Dit is de definitieve indeling onder voorbehoud van terugtrekkingen en toevoegingen die nog niet zijn verwerkt. 
 
Indeling op reisafstanden
Bij de indeling hebben we zoveel mogelijk geprobeerd rekening te houden met de reisafstanden. Hierbij zijn we per competitie altijd afhankelijk van het aanbod van ploegen in jouw buurt met dezelfde competitiesoort, klasse en dag(deel). Daarnaast willen we voorkomen dat er twee ploegen van dezelfde vereniging in één afdeling worden geplaatst. Daarom kunnen reisafstanden iets groter uitvallen dan je gewend bent. In die gevallen waar het spreiden van ploegen over 2 afdelingen leidt tot onaanvaardbare reisafstanden, hebben wij deze ploegen wel bij elkaar in dezelfde afdeling ingedeeld.
 
Puntentelling in avondcompetities
Alle avondcompetities (met uitzondering van competities op tijd) zijn verplicht om als vervangende beslissende derde set een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) te spelen. Deze wedstrijdtiebreak wordt gepeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. De winnaar van deze beslissende tiebreak – en daarmee partij – is degene die het eerst 10 of meer punten behaalt met een verschil van 2 punten. Deze wedstrijdtiebreak vervangt de beslissende set en geldt als set met games (partijuitslag 7-6).

Scroll naar boven