Tenniskids

Tenniskids is een leuk en succesvol lesprogramma voor de jeugd.

Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids.

Onze tennisvereniging  is nu ook gestart met dit succesvolle lesprogramma!

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt onze vereniging jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereidt onze trainer jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen

Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Spelenderwijs leren tennissen

Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen.

Onze tennistrainer Tim de Witte is er klaar voor. Hij heeft een speciale Tenniskids cursus gevolgd en beschikt over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen. Tim kan niet wachten om met de Tenniskids aan de slag te gaan!

Meer weten?

U vindt alles over Tenniskids op: www.tenniskids.nl .
Voor meer informatie over de mogelijkheden bij Tennisvereniging Harfsen kunt u contact opnemen met  Albertine Veldink-Voortman tel: 06-29296340 

Scroll naar boven